Masterclass: Kleur Bekennen & Strategisch Kompas

In een maatschappij die continu in beweging is, is helder onderscheidend vermogen steeds meer een randvoorwaarde voor succesvolle organisaties en authentiek leiderschap. Hoe kies je een heldere positie en waarom? Hoe zorg je voor een doorvertaling van dat onderscheidend vermogen, die heldere kleur in alles wat je organisatie drijft en doet?

Strategische vernieuwing staat en valt bij een heldere kleur en zichtbaarheid daarvan. In deze tweedaagse staat de noodzaak en de stappen van het strategische kompas centraal, geven we inzichten en handvatten en laten je succesvolle implementaties hiervan zien. 

Een complete tweedaagse Masterclass die iedere vernieuwer en manager een basis geeft om de organisatie vanuit de kern te laten groeien en bloeien. Met inspirerende topsprekers die in de praktijk succesvol hebben vernieuwd. Praktische inzichten, discussies met elkaar en volop praktische instrumenten om zelf je kompas te ontwikkelen.

2 dagen | 2024
€1.750 opleidingsprijs
Locatie: DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
€ 1.485 voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Rachelle van der Linden
Marco Derksen

Ontwikkeld en begeleid door:

Rachelle van der Linden, Marco Derksen
Opleiding Leiding Details Programma Inschrijven
Ik heb een vraag
Download PDF

Opleiding

Voldoet de Masterclass aan jouw behoeften?

Heb je als strateeg zicht op de afwegingen die je moet maken om succesvolle keuzes te maken? Zijn de stappen voor vernieuwing echt helder? Wil je nu eens echt weten hoe je koersvast kan worden en blijven als organisatie? Dan moet je zeker komen bij deze tweedaagse.

Wat levert het jou op?

Gedurende deze Masterclass ontwikkel je jouw persoonlijke en professionele kompas voor strategische vernieuwing en leiderschap. Dit kompas helpt je om sterke strategische keuzes te maken. Keuzes die leiden tot vernieuwing: van koers, business(modellen), organisatiestructuren en samenwerkingen. Je brengt daarnaast je persoonlijke proces op gang: hoe ga je om met die complexe en onzekere wereld? Strategische vernieuwing is het continue proces van omgaan met de ontwikkelingen van de buiten- en binnenwereld, waarbij het lef vergt om buiten de gebaande paden te gaan.

Op den duur word je je steeds meer bewust van de continu veranderende samenleving, ontwikkel je een eigen visie op strategische vernieuwing en creëer je instrumenten voor realisatie. 

Voor wie is deze Masterclass?

Voor strategen en vernieuwers die de noodzaak zien dat de organisatie een heldere kleur moet hebben om gefundeerd de koers te verleggen.

Aan het einde van deze Masterclass:

  • Ga je vol inspiratie en inzichten naar huis op het gebied van strategische vernieuwing
  • Begrijp je en ervaar je hoe je komt tot een heldere nieuwe koers
  • Begrijp je hoe je een gefundeerd strategisch kompas voor je afdeling of organisatie kunt ontwerpen
  • Heb je inzicht in verschillende vernieuwingen en waarom ze wel (en niet) succesvol zijn
  • Snap je de impact van de keuze voor verschillende verdienmodellen 
  • En heb je een nieuw netwerk van vernieuwers die net als jij, tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

Wie verzorgen de Masterclass?

Masterclass Kleur Bekennen en Strategisch Kompas wordt verzorgd door Rachelle van der Linden en Marco Derksen, met inspirerende gastsprekers uit de private en publieke sector. Rachelle en Marco zijn de ontwerpers, samenstellers en hoofddocenten van deze Masterclass. Zij overzien het curriculum en begeleiden alle dagen. Tenminste een van hen is altijd aanwezig.

Rachelle en Marco trekken al twintig jaar samen op om organisaties tot fundamentele verandering te laten komen. Rachelle werkt intuïtief, inventief en vanuit een holistisch perspectief. Marco benadert transformatie vanuit een sociaal-technologische blik. De gedeelde factor? De overtuiging dat juist nú elke organisatie kleur moet bekennen. Zo hebben zij meerdere succesvolle vernieuwingen mogelijk gemaakt in o.a. het bankwezen, energie- en nutsbedrijven, telecom, media en zorg. In 2019 lanceerden zij Kleur bekennen – bepaal je koers met het organisatiekompas, een boek dat aan de grondslag ligt van deze Masterclass. 

Bekijk het volledige opleidingsprogramma

Leiding

Whatsapp Image 2022 10 13 At 7.37.15 PM

Rachelle van der Linden

Eigenaar Creatinc. en creatief ondernemer

Meer over Rachelle van der Linden
02 02

Marco Derksen

Oprichter van Marketingfacts en founding partner van strategisch adviesbureau Upstream

Meer over Marco Derksen

Gastdocenten

Details

Data en locatie

Voorjaar 2024

Dag 1:  Wo 11 april: 10.00 - 17.30 met diner
Dag 2: Do 12 april:   9:30 - 17:00

De inloop is ongeveer 30 minuten voor aanvang.

Locatie
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3769 MN Soestduinen

Overnachtingmogelijkheden
Voor deze Masterclass hebben wij een locatie met overnachtingsmogelijkheden uitgezocht. Bij beschikbaarheid, kunnen deelnemers een hotelkamer boeken via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Kosten

€ 1.750* opleidingsprijs
€ 1.485* voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA.

*Alle hier genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Inclusief / Exclusief

De Masterclass is inclusief literatuur, catering op de beide dagen en een diner op de eerste dag. Overnachting en ontbijt zijn niet inbegrepen. Wel is er voor deelnemers de mogelijkheid zelf overnachtingen te boeken bij het Hilton Soestduinen via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Tijdsinvestering

De Masterclass bestaat uit 2 opleidingsdagen en is een onderdeel van vijf 2-daagsen van de langere opleiding Leiderschap van Strategische Vernieuwing. In de planning wordt rekening gehouden met schoolvakanties en feestdagen (met overnachtingsmogelijkheid op de locatie).

Overnachtingsmogelijkheden

Voor deze masterclass hebben wij een locatie met overnachtingsmogelijkheden uitgezocht. Bij beschikbaarheid, kunnen deelnemers een hotelkamer boeken via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Literatuur

Je ontvangt bij deze Masterclass het boek Kleur Bekennen van Rachelle van der Linden en Marco Derksen.

Kwaliteitsborging

Deelnemers

Er doen minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers aan deze opleiding mee. Elke opleidingsdag wordt door de deelnemer geëvalueerd en beoordeeld. 

Iris partners

De programmaleiding van alle Iris-opleidingen is in handen van twee Iris-partners. 

Alle Iris-partners zijn geselecteerd op kwaliteit en niveau van functioneren in het vakgebied, praktijkervaring én didactische ervaring. Alle partners hebben een passie voor opleiden en zijn (naast Iris Academy) nog steeds op hoog niveau actief in het vakgebied. Hierdoor blijven zij zich ontwikkelen én kunnen zij blijvend hun praktijkervaringen en nieuwe inzichten inbrengen. 

Iris Academy concentreert zich op een beperkt aantal, hoogwaardige opleidingen die de standaard moeten zetten binnen dat deel van het vakgebied. En we leggen de lat hoog! We streven ernaar dat onze opleidingen gemiddeld met tenminste een 8,5 worden beoordeeld, met een NPS van tenminste +30 worden beloond en dat tenminste 85% van alle examenkandidaten in één keer slaagt. 

Overnachting

Voor de Masterclass hebben wij een locatie met overnachtingsmogelijkheden uitgezocht. Bij beschikbaarheid, kunnen deelnemers een hotelkamer boeken via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Ik heb een vraag

Suggesties: Hoe kan ik mijn plekje reserveren, terwijl ik wacht op goedkeuring van mijn werkgever? / Hoe kan ik me opgeven voor een latere opleiding? / Wie kan ik het beste laten deelnemen?

Wees er snel bij, vol=vol

Meld je vandaag nog aan en verzeker jezelf van een plek. 

Meld je hier gratis aan