Masterclass: Managen Zonder Macht

Geef het beste van jezelf aan je team en zij geven je het beste terug. Maar hoe doe je dat? Door te managen zonder macht. 

Als je minder leunt op het overwicht van jouw positie, openen deuren naar een nieuwe stijl in leiderschap. Een nieuwe stijl, waarmee je een hoge lat legt voor prestaties én voor menselijkheid. Middels deze stijl bouw je teams die intrinsiek gemotiveerd zijn, houd je koers in een storm van veranderingen, help je alle soorten mensen succesvol te zijn. Oftewel: je wordt een betere manager én leider.

2 dagen | 2024 | NIMA geaccrediteerd 12 PE-punten - Certificaat Managen Zonder Macht
€1.750 opleidingsprijs
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
€ 1.485 voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Joris Merks-Benjaminsen

Ontwikkeld en begeleid door:

Joris Merks-Benjaminsen
Opleiding Leiding Details Programma
Ik heb een vraag
Inschrijven

Opleiding

Voldoet de Masterclass aan jouw behoeften?

Jouw team wordt gevormd door diverse mensen met uiteenlopende karaktereigenschappen. Zo heeft de ene veel aandacht nodig met duidelijke richtlijnen, terwijl de ander als vanzelf een hoog prestatieniveau toont en autonomie verlangt. Met sommige mensen voel je een klik, met anderen is het lastig een vertrouwensband op te bouwen. In de masterclass “Managen Zonder Macht” wordt het duidelijk hoe je omgaat met al die verschillende mensen en belichten we diverse vragen die dit oproept.

 • Hoe creëer je een prestatiecultuur, die tegelijk veilig en menselijk is?
 • Hoe geef je mensen richting, maar zonder ze te micro-managen?
 • Hoe weet je of mensen die thuiswerken wel echt productief zijn? En wat doet thuiswerken met de teamspirit?
 • Hoe moedig je mensen aan bij te dragen aan innovatie en organisatieverandering?
 • Hoe bouw je een vertrouwensrelatie? En vooral, hoe doe je dat met mensen waar je minder persoonlijke affiniteit mee hebt?
 • Sommige teamleden zijn extrovert en goede self promoters, maar hoe zorg je dat ze introverte mensen niet overschaduwen?
 • Hoe vergelijk je op een eerlijke manier de prestaties van teamleden met uiteenlopende werkstijlen en werkzaamheden?
 • Hoe geef je al deze mensen wat ze nodig hebben en creëer je een team dat samen het beste werk levert, voor henzelf en voor de organisatie?
 • Hoe bouw je een team waar alle soorten mensen een kans hebben succesvol te zijn?

Zit jij in een andere situatie of met andere vragen en wil je weten of deze opleiding daarop aansluit? Neem dan zeker contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Wat levert het jou op?

Als je minder leunt op het overwicht van jouw positie, open je deuren naar een nieuwe stijl in leiderschap. Masterclass biedt je inzicht in de aspecten waar je wél op kan leunen. Je ontvangt een holistische toolkit, gebaseerd op datagedreven inzichten over teamleiderschap. Je leert deze op persoonlijke wijze toe te passen, in jouw organisatie. Zo word je een menselijke (team)leider: een leider die weet hoe je effectieve en inclusieve teams creëert, die jouw organisatie en de wereld eromheen kunnen veranderen. Na deze masterclass kun je de materie direct toepassen in je eigen organisatie.

Voor wie is deze Masterclass?

Deze Masterclass is bedoeld voor:

 • Ervaren professionals die manager of teamleider willen worden,
 • Managers of teamleiders die de schaal en impact van hun leiderschap willen vergroten, op hun eigen menselijke manier.

Wie verzorgt deze Masterclass?

“Managen Zonder Macht’’ wordt verzorgd door Joris Merks-Benjaminsen.

Joris werkte 12 jaar bij Google, waarvan 6 jaar als één van de hoogst scorende managers. Dit presteerde hij als remote manager, van een team verspreid over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij trainde daarnaast vele collega-managers en speelde een leidende rol met betrekking tot Google’s initiatieven op het gebied van Diversity, Equity & Inclusion. Tussendoor heeft hij ook nog twee keer de prijs voor beste marketing literatuur gewonnen. Joris zijn meest recente boek Managen Zonder Macht vormt de basis voor deze masterclass.

Bekijk het volledige opleidingsprogramma

Leiding

09 03

Joris Merks-Benjaminsen

Zelfstandige trainer van managers en leiders | Prijswinnend auteur | Spreker bij Speakers for Good | Ex-Googler

Meer over Joris Merks-Benjaminsen

Details

Data en locatie

Dag 1 Wo 13 maart 2024
Dag 2 Wo 27 maart 2024

Programma tijden
Dag 1: 09.00 - 17.00
Dag 2: 09.00 - 17.00

Locatie
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
Van Weerden Poelmanweg 4-6
3769 MN Soestduinen

Overnachtingmogelijkheden
Voor deze Masterclass hebben wij een locatie met overnachtingsmogelijkheden uitgezocht. Bij beschikbaarheid, kunnen deelnemers een hotelkamer boeken via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Kosten

€ 1.750* opleidingsprijs
€ 1.485* voor leden van NIMA, bvA, VIA, Logeion of SWOCC. 

*Alle hier genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Inclusief / Exclusief

De Masterclass is inclusief literatuur, catering op de beide dagen en een diner op de eerste dag. Overnachting en ontbijt zijn niet inbegrepen. Wel is er voor deelnemers de mogelijkheid zelf overnachtingen te boeken bij het Hilton Soestduinen via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit in totaal 2 losse dagen met opdrachten in de tussen liggende periode om in de praktijk toe te passen. In de planning wordt rekening gehouden met schoolvakanties en feestdagen.

Literatuur

Deze mastercass is inclusief het boek ´Managen Zonder Macht´ en bijbehorende werkboeken.

Kwaliteitsborging

Deelnemers

Er doen minimaal 6 deelnemers en maximaal 16 deelnemers aan deze masterclass mee. Elke opleidingsdag wordt door de deelnemer geëvalueerd en beoordeeld. 

Iris partners

Alle Iris-partners zijn geselecteerd op kwaliteit en niveau van functioneren in het vakgebied, praktijkervaring én didactische ervaring. Alle partners hebben een passie voor opleiden en zijn (naast Iris Academy) nog steeds op hoog niveau actief in het vakgebied. Hierdoor blijven zij zich ontwikkelen én kunnen zij blijvend hun praktijkervaringen en nieuwe inzichten inbrengen. 

Iris Academy concentreert zich op een beperkt aantal, hoogwaardige opleidingen die de standaard moeten zetten binnen dat deel van het vakgebied. En we leggen de lat hoog! We streven ernaar dat onze opleidingen gemiddeld met tenminste een 8,5 worden beoordeeld, met een NPS van tenminste +30 worden beloond en dat tenminste 85% van alle examenkandidaten in één keer slaagt.

Overnachting

Voor de Masterclass hebben wij een locatie met overnachtingsmogelijkheden uitgezocht. Bij beschikbaarheid, kunnen deelnemers een hotelkamer boeken via reservations.soestduinen@hilton.com. Mocht je daar vragen over hebben, neem dan contact op met Claire via claire@irisacademy.nl of bel 06-82006162.

Ik heb een vraag

Suggesties: Hoe kan ik mijn plekje reserveren, terwijl ik wacht op goedkeuring van mijn werkgever? / Hoe kan ik me opgeven voor een latere opleiding? / Wie kan ik het beste laten deelnemen?

Wees er snel bij, vol=vol

Meld je vandaag nog aan en verzeker jezelf van een plek. 

Meld je hier gratis aan