Masterclass: Een winnend plan met OGSM

Plannen maken we allemaal, maar helaas komen meer plannen niet uit dan wel. Dat kan en moet veel beter. Een goed plan maken is de helft van succes, dat plan ook echt realiseren is de andere helft. In deze 2-daagse opleiding leer je beide aspecten, met praktische theorie en meteen concreet aan de slag gaan. Dag 1 staat in het teken van een scherp richtinggevend plan ontwikkelen en dag 2 in het teken van hoe dit in de praktijk werkend te activeren. 

2 dagen | 2024
€1.750 opleidingsprijs
Locatie: DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
€ 1.485 voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
Marc van Eck RM
Niels F.C. Willems

Ontwikkeld en begeleid door:

Marc van Eck RM, Niels F.C. Willems

Programma

Dag 1

Aan de hand van een de theorie van de OGSM-methodiek leren we deelnemers om een helder en sturend plan te maken. Het plan gaat van een inspirerende objective naar scherp gekozen strategieën naar concrete acties, met daar tussen sturende kpi’s om te meten of je op koers bent en bijstuur handvatten te geven. Voor elk onderdeel geven we tevens tips & tricks en spraakmakende goede en minder goede voorbeelden. En deelnemers gaan meteen zelf aan de slag met hun eigen plan en leren tevens feedback op elkaar te geven en die feedback goed te verwerken.

Deze eerste dag zal afgerond worden met een diner.

Dag 2

Na het maken van een doelgericht plan waarin scherpe keuzes zijn gemaakt, is het belangrijkste dat mensen het ook gaan aanpakken. Hoe je die overdracht naar teams doet, oefenen we in met de plannen die de deelnemers op de eerste dag gemaakt hebben. Zodat straks in de eigen praktijk eigenaarschap bij medewerkers ontstaat, omdat ze weten hoe ze succesvol gaan zijn en hoe ze de weg daarnaartoe gaaf gaan maken. 

Hoe je leiderschap geeft aan teams die autonoom op hun opdracht zijn en hoe een team samen tot intelligente besluiten komt, krijgen de deelnemers concrete tools voor die ingeoefend worden met een gezamenlijke praktijkopdracht.