Nieuwe opleidingsprogramma voorjaar 2024 van Iris Academy

Frank Peters

Auteur:

Frank Peters

Images
Blog
22 December 2023

Nieuwe opleidingsprogramma voorjaar 2024 van Iris Academy

In maart 2024 gaat weer een aantal nieuwe meerdaagse opleidingen van start bij Iris Academy.

Succesvol samenwerken: vanuit vertrouwen tussen adverteerder en bureau

Nieuw in het programma is de opleiding ‘Succesvol samenwerken: vanuit vertrouwen tussen adverteerder en bureau’, die is ontwikkeld door Carolien van ’t Hek. Deze vijfdaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor campagnes of uitingen van een merk of de verantwoordelijkheid heeft voor een klant bij een bureau, of dat nu een creatief, online of mediabureau is. Dit is de eerste opleiding in Nederland met de nadruk op het verbeteren van de vaak complexe samenwerking tussen bureau en opdrachtgever. Resultaat van de opleiding is een betere samenwerking en effectievere campagnes en uitingen.

 

Humanizing Growth & Sustainable Marketing

Ook de opleiding ‘Humanizing Growth & Sustainable Marketing’ van Aljan de Boer is nieuw in het Iris-programma. Deze opleiding gaat over de rol van marketing in het realiseren van duurzame groei voor alle stakeholders van een organisatie, zoals medewerkers, klanten, samenleving én aandeelhouders. Dit is de verkorte Nederlandse versie van het vooraanstaande internationale CMO leadershipprogramma van het Institute for Real Growth (IRG), gebaseerd op de ‘Growth Study’.

 

Masterclass Merken & Positioneren en Masterclass Inrichten & Optimaliseren MerkPortfolio

Onder leiding van Mary Hoogerbrugge en Onno Maathuis staan twee nieuwe masterclasses op het programma. Allereerst de tweedaagse masterclass ‘Merken & Positioneren’, waarin je leert een duurzame en onderscheidende positionering te ontwikkelen voor jouw organisatie of merk. Daarnaast start de tweedaagse masterclass ‘Inrichten & Optimaliseren MerkPortfolio’. In deze masterclass staat de inrichting van het merkportfolio centraal. Daarbij zal aandacht zijn voor de samenhang tussen de naamgeving en positionering van producten, diensten, units/divisies en de organisatie. Onderwerpen als brand extensions, brand scope, brand endorsement en de merkorganisatie komen onder meer voorbij.

 

Het juiste doen als niemand kijkt

De opleiding ‘Het Juiste Doen als Niemand Kijkt’ is een cross-over van reputatiemanagement en ethiek van Frank Peters en gaat de derde editie in na twee succesvolle series in 2023.

 

Marketing Masterclass en opleidingen

Marc van Eck RM en Guy van Liemt RM hebben de tiendaagse opleiding Marketing-D opgesplitst in 3 delen: een tweedaagse masterclass ‘De CEO kijk op Marketing’ (D1) op dinsdag 12 & woensdag 13 maart 2024 en twee vierdaagse opleidingen: ‘Marketing zoals marketing bedoeld is’ (D2) en ‘Marketing in de moderne wereld’ (D3). In de masterclass ‘De CEO kijk op marketing’ (D1) spreken op de eerste dag CMO’s en op de tweede dag CEO’s van grote en kleinere organisaties, die zijn voortgekomen uit het vakgebied marketing, over hun kijk op marketing in organisaties en in de boardroom, de rol van de marketeer en hun kijk op hoe marketing zich moet ontwikkelen in de nieuwe tijd. In de opvolgende vierdaagse opleiding ‘Marketing zoals marketing bedoeld is’ (D2) staat de backbone van marketing centraal. Van marketingstrategie en merk tot prijsstrategieën, businessmodellen, marketinginnovatie en acquisitie- en loyaliteitsstrategieën. En in de vierdaagse opleiding ‘Marketing in de moderne wereld’ (D3) wordt deze lijn doorgetrokken naar onderwerpen van nu zoals internal branding en alignment, purpose & maatschappelijke waarde, impact en branding, en sociale en nieuwe media en hun impact. Alle onderdelen zijn los te volgen. Indien alle drie de onderdelen gevolgd worden kan men opgaan voor toetsing en kan het Marketing-D diploma verkregen worden.

Lees meer over de details en de planning van het totale opleidingsaanbod van Iris Academy op www.irisacademy.nl