Managen
Zonder Macht

Geef het beste van jezelf aan je team, en zij geven je het beste terug. Maar, hoe doe je dat? Door te managen zonder macht. 

Als je minder leunt op het overwicht van jouw positie, openen deuren naar een nieuwe stijl in leiderschap. Een nieuwe stijl, waarmee je een hoge lat legt voor prestaties én voor menselijkheid. Middels deze stijl bouw je teams die intrinsiek gemotiveerd zijn, houd je koers in een storm van veranderingen, help je alle soorten mensen succesvol te zijn. Oftewel: je wordt een betere manager én leider.

 

6 opleidingsdagen + 1 dag eindpresentaties | NIMA geaccrediteerd 24 PE-punten - Certificaat Managen Zonder Macht
€ 4.909*
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen
*Bovengenoemde prijs is voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA. De volledige opleidingsprijs bedraagt € 5.775,-
Joris Merks-Benjaminsen

Ontwikkeld en begeleid door:

Joris Merks-Benjaminsen
Opleiding Programmaleiding Details Programma
Ik heb een vraag
Download opleidingsbrochure

Opleiding

Voldoet de opleiding aan jouw behoeften?

Jij wil leren van de besten. “De besten” zijn de mensen die op hoog niveau in de praktijk werkten – en werken. De mensen die tegelijk boven de praktijk kunnen uitstijgen, en hun kennis en inzichten inspirerend overbrengen. Je wil leren van hen, sparren met hen, én hun verwante ervaringsdeskundigen en wetenschappers. Zo kun je je rugzak vullen met theorieën, inzichten, modellen en cases... Om vervolgens aan de slag te gaan!

Aan deze behoeften voldoet Iris in al haar opleidingen. Maar hoe draagt de opleiding “Managen Zonder Macht” specifiek bij aan jouw situatie en de problemen waar je tegenaan loopt?

Jouw team wordt gevormd door diverse mensen met uiteenlopende karaktereigenschappen. Zo heeft de ene veel aandacht nodig met duidelijke richtlijnen, terwijl de ander als vanzelf een hoog prestatieniveau toont en autonomie verlangt. Met sommige mensen voel je een klik, met anderen is het lastig een vertrouwensband op te bouwen. In de opleiding “Managen Zonder Macht” wordt het duidelijk hoe je om gaat met al die verschillende mensen, en belichten we diverse vragen die dit oproept.

 • Hoe creëer je een prestatiecultuur, die tegelijk veilig en menselijk is?
 • Hoe weet je of mensen die thuis wel echt productief zijn? En wat doet thuiswerken met de teamspirit?
 • Hoe geef je mensen richting, maar zonder ze te micro-managen?
 • Hoe moedig je mensen aan bij te dragen aan innovatie en organisatieverandering?
 • Hoe bouw je een vertrouwensrelatie? En vooral, hoe doe je dat met mensen waar je minder persoonlijke affiniteit mee hebt?
 • Sommige teamleden zijn extrovert en goede self promoters, maar hoe zorg je dat ze introverte mensen niet overschaduwen?
 • Hoe vergelijk je op een eerlijke manier de prestaties van teamleden met uiteenlopende werkstijlen en werkzaamheden?
 • Hoe geef je al deze mensen wat ze nodig hebben en creëer je een team dat samen het beste werk levert, voor henzelf en voor de organisatie?
 • Hoe bouw je een team waar alle soorten mensen een kans hebben succesvol te zijn?
 • Hoe beïnvloed je de organisatie om je heen, zodat er een organisatiecultuur ontstaat waar jij als manager en mens volledig achter kan staan? 

Zit jij in een andere situatie, of met andere vragen en wil je weten of deze opleiding daarop aansluit? Neem dan zeker contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Wat levert het jou op?

Als je minder leunt op het overwicht van jouw positie, open je deuren naar een nieuwe stijl in leiderschap. Wij bieden je inzicht in de aspecten waar je wél op kan leunen. Je ontvangt een holistische toolkit, gebaseerd op datagedreven inzichten over teamleiderschap. Je leert deze op persoonlijke wijze toe te passen, in jouw organisatie. Zo word je een menselijke (team)leider: een leider die weet hoe je effectieve en inclusieve teams creëert, die jouw organisatie en de wereld eromheen kunnen veranderen. Na elke cursusdag kun je de materie direct toepassen in je eigen organisatie.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Ervaren professionals die manager of teamleider willen worden;
 • Managers of teamleiders die de schaal en impact van hun leiderschap willen vergroten, op hun eigen menselijke manier.

Wie verzorgen de opleiding?

“Managen Zonder Macht’’ wordt verzorgd door Joris Merks-Benjaminsen, met inspirerende gastsprekers uit het werkveld: Annemarie Renes-van Asselen, Daphne Laan, Marc van Eck RM, Guy van Liemt RM en Niels F.C. Willems. Joris is de ontwikkelaar en hoofddocent van deze opleiding. Hij overziet het curriculum en begeleidt alle dagen.

Joris werkte 12 jaar bij Google, waarvan 6 jaar als één van de hoogst scorende managers. Dit presteerde hij als remote manager, van een team verspreid over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij trainde daarnaast vele collega-managers en speelde een leidende rol met betrekking tot Google’s initiatieven op het gebied van Diversity, Equity & Inclusion. Tussendoor heeft hij ook nog even twee keer de prijs voor beste marketing literatuur gewonnen.  

Bekijk het volledige opleidingsprogramma

Programmaleiding

09 03

Joris Merks-Benjaminsen

Global Director of Sales Enablement and Communication JustEatTakeAway, voorheen Google

Meer over Joris Merks-Benjaminsen

Gastdocenten

Details

Literatuur

Boeken wordt na aanmelding verstrekt door Iris Academy en vooraf verzonden (inbegrepen in de opleidingsprijs). Eventuele overige artikelen, lesmaterialen en testen worden ook ter beschikking gesteld.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit in totaal 7 opleidingsdagen en zelfstudie. In de planning wordt rekening gehouden met schoolvakanties en feestdagen. Elke cursusdag gaat gepaard met opdrachten om de principes van (team)leiderschap meteen toe te passen in de praktijk van je eigen werk. 

De opleiding heeft op de zevende dag een eindpresentatie. In deze eindpresentatie komen alle tools samen die je na elke cursusdag hebt toegepast in je eigen organisatie. Dit doe je in de vorm van een innovatieplan voor jezelf, je team en jouw organisatie.

Kosten

Opleidingskosten

€ 5.775

€4.909 (-15%) als je lid bent van NIMA, bvA, VIA, Logeion of SWOCC. Dit dient wel een eigen lidmaatschap te zijn of dat van de betalende partij (bijvoorbeeld je werkgever). 

Deze opleiding is in alle gevallen inclusief studiemateriaal en het boek Managen Zonder Macht.

BTW

Bedragen zijn exclusief btw. Opleidingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk.

Kwaliteitsborging

Deelnemers

Er doen maximaal 20 deelnemers aan deze opleiding mee. Elke opleidingsdag wordt door de deelnemer geëvalueerd en beoordeeld. 

Iris partners

Alle Iris-partners zijn geselecteerd op kwaliteit en niveau van functioneren in het vakgebied, praktijkervaring én didactische ervaring. Alle partners hebben een passie voor opleiden en zijn (naast Iris Academy) nog steeds op hoog niveau actief in het vakgebied. Hierdoor blijven zij zich ontwikkelen én kunnen zij blijvend hun praktijkervaringen en nieuwe inzichten inbrengen. 

Iris Academy concentreert zich op een beperkt aantal, hoogwaardige opleidingen die de standaard moeten zetten binnen dat deel van het vakgebied. En we leggen de lat hoog! We streven ernaar dat onze opleidingen gemiddeld met tenminste een 8,5 worden beoordeeld, met een NPS van tenminste +30 worden beloond en dat tenminste 85% van alle examenkandidaten in één keer slaagt.

Data en locatie

Locatie
DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen: Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3769 MN Soestduinen.

Tijden programma
09.00 - 17.00 

Dag 1 Woe 6 september 2023
Dag 2 Woe 27 september 2023
Dag 3 Woe 1 november 2023
Dag 4 Woe 22 november 2023
Dag 5 Woe 13 december 2023
Dag 6 Woe 10 januari 2024
Dag 7 Woe 31 januari 2024

 

Neem contact met mij op