Leiderschap van strategische vernieuwing

“Leiderschap van Strategische Vernieuwing” is een unieke opleiding waar je wordt meegenomen door Marco Derksen en Rachelle van der Linden. Zij hebben aan de wieg gestaan van aansprekende vernieuwingen in de zorg (REshape Center Radboudumc), energiemarkt (EnergieDirect), media (NLZiet en Marketingfacts), financiële markt (Knab), diensten (Beyond Eyes) en foodwereld (Vers247/Bidfood). 

In deze opleiding krijg je vanuit de diverse invalshoeken inspiratie, inzichten en handvatten voor vernieuwing aangereikt. Om je eigen visie te ontwikkelen en de juiste instrumenten voor realisatie te creëren. En in een wereld die zo aan het veranderen is, is dat echt een vak apart. In deze opleiding leer je fundamenteel vernieuwen, ervaar je de kracht van Kleur Bekennen en leg je de basis voor de koers die jou en je organisatie naar de toekomst navigeert.

9 dagen | NIMA geaccrediteerd 25 PE-punten - Diploma Leiderschap van Strategische Vernieuwing
€ 6.296*
Buitenplaats Doornburgh
* Deze prijs is voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA, opleidingskosten zonder korting € 6.995
Rachelle van der Linden Marco Derksen

Ontwikkeld door:

Rachelle van der Linden, Marco Derksen
De opleiding Programmaleiding De details Programma
Inschrijfformulier
Opleidingsbrochure

De opleiding

Voldoet de opleiding aan jouw behoeften?

In deze spannende, onzekere tijden is het essentieel om je diepe bestaansrecht te doorgronden om in de toekomst relevant te blijven. In deze opleiding brengen we meerdere invalshoeken en inzichten van verschillende vernieuwingsexperts samen, met wie we de toekomst gaan verkennen en vormgeven. Zo leer je fundamenteel te vernieuwen.

En jij wil leren van de besten. “De besten” zijn de mensen die op hoog niveau in de praktijk werkten – en werken. De mensen die tegelijk boven de praktijk kunnen uitstijgen, en hun kennis en inzichten inspirerend overbrengen. Je wil leren van hen, sparren met hen, én hun verwante ervaringsdeskundigen en wetenschappers. Zo kun je je rugzak vullen met theorieën, inzichten, modellen en cases... Om vervolgens aan de slag te gaan!

Aan deze behoeften voldoet Iris in al haar opleidingen. Maar hoe draagt de opleiding “Leiderschap van Strategische Vernieuwing” specifiek bij aan jouw situatie en de problemen waar je tegenaan loopt? Je weet, ziet en voelt dat de wereld continu in verandering is. In onze samenleving is alles met elkaar verbonden, wat het afhankelijk, complexer en onzeker maakt. 

 • Hoe speel je hierop in en geef je vorm aan succesvolle vernieuwing in je
  organisatie? 
 • Wat vergt deze verandering van jou en je skills, als leider? 
 • Welke keuzes maak je voor je businessmodel, je organisatie en je
  concepten? 

Zit jij in een andere situatie, of met andere vragen en wil je weten of deze opleiding daarop aansluit? Neem dan zeker contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.


Wat levert het jou op?

Gedurende deze opleiding ontwikkel je jouw persoonlijke en professionele kompas voor strategische vernieuwing en leiderschap. Dit kompas helpt je om sterke strategische keuzes te maken. Keuzes die leiden tot vernieuwing: van koers, business(modellen), organisatiestructuren en samenwerkingen. Je brengt daarnaast je persoonlijke proces op gang: hoe ga je om met die complexe en onzekere wereld? Strategische vernieuwing is het continue proces van omgaan met de ontwikkelingen van de buiten- en binnenwereld, waarbij het lef vergt om buiten de gebaande paden te gaan.

Op den duur word je je steeds meer bewust van de continu veranderende samenleving, ontwikkel je een eigen visie op strategische vernieuwing en creëer je instrumenten voor realisatie. 


Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor:

De echte kartrekkers, die vernieuwing willen brengen in hun organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld: 

 • Ervaren professionals die manager of teamleider willen worden;
 • Managers of teamleiders die de schaal en impact van hun leiderschap willen vergroten, op hun eigen menselijke manier
 • CEO’s
 • CMO’s
 • Marketeers
 • Innovators
 • Business developers
 • Change agents/veranderaars 


Wie verzorgen de opleiding?

“Leiderschap van Strategische Vernieuwing” wordt verzorgd door Rachelle van der Linden en Marco Derksen, met inspirerende gastsprekers uit de private en publieke sector. Rachelle en Marco zijn de ontwerpers, samenstellers en hoofddocenten van deze opleiding. Zij overzien het curriculum en begeleiden alle dagen. Tenminste een van hen is altijd aanwezig.

Rachelle en Marco trekken al twintig jaar samen op om organisaties tot fundamentele verandering te laten komen. Rachelle werkt intuïtief, inventief en vanuit een holistisch perspectief. Marco benadert transformatie vanuit een sociaal-technologische blik. De gedeelde factor? De overtuiging dat juist nú elke organisatie kleur moet bekennen. Zo hebben zij meerdere succesvolle vernieuwingen mogelijk gemaakt in o.a. het bankwezen, energie- en nutsbedrijven, telecom, media en zorg. In 2019 lanceerden zij Kleur bekennen – bepaal je koers met het organisatiekompas, een boek dat aan de grondslag ligt van deze opleiding. 

Bekijk het volledige opleidingsprogramma

Programmaleiding

Whatsapp Image 2022 10 13 At 7.37.15 PM

Rachelle van der Linden

Eigenaar Creatinc. en creatief ondernemer

Meer over Rachelle van der Linden
02 02

Marco Derksen

Oprichter van Marketingfacts en founding partner van strategisch adviesbureau Upstream

Meer over Marco Derksen

Gastdocenten

De details

Literatuur

Linden, R. van der & Derksen, M. Kleur bekennen – bepaal je koers met het organisatiekompas (2019). Het boek wordt na aanmelding verstrekt door Iris Academy en vooraf verzonden (inbegrepen in de opleidingsprijs). 

Eventuele overige artikelen, lesmaterialen en testen worden ter beschikking gesteld via de online leeromgeving van Iris Academy. 

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit in totaal 16 dagdelen en zelfstudie. In de planning wordt rekening gehouden met schoolvakanties en feestdagen. 

Het programma bestaat uit 7 modules

 • De eerste en laatste module zijn een tweedaagse (3 dagdelen) met overnachting.
 • De tussenliggende modules duren een dag (2 dagdelen). 
 • In totaal zijn het 16 dagdelen verspreid over 9 dagen. 
 • Iedere module heeft een thema waarbij we gedurende de module gaan afpellen: van de samenleving (buiten) naar jezelf (binnen).

Examen

Het examen is optioneel en bestaat uit het schrijven van een essay. Hierin komt o.a. aan de orde: 

 • Visie op ontwikkelingen/verwonderingen en vernieuwing op basis van de strategische kernrol (kleur bekennen);
 • Strategische blauwdruk/kompas van vernieuwing en de impact op leiderschap. 

Na succesvolle afronding (tenminste een voldoende voor het essay) ontvang je het diploma Leiderschap van Strategische Vernieuwing C van Iris Academy.

Examengeld: € 495,-. De eventuele korting is op het examengeld niet van toepassing. 

Kosten

Opleidingskosten

De opleidingsprijs is € 6.296,- inclusief de beide overnachtingen, het boek ‘Kleur bekennen’ en de ‘Kleur bekennen’-leiderschapstest. Deze prijs is geldig bij lidmaatschap van jezelf (of van jouw werkgever als die de opleiding betaalt) van NIMA, bvA, VIA, Logeion of SWOCC. Zonder korting zijn de opleidingskosten € 6.995,- (incl. overnachtingen en litaratuur).

Examenkosten

€ 495,-

btw

Bedragen zijn exclusief btw. Opleidingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. Voor particulieren is het opleidings- en examengeld volledig vrijgesteld van btw.

Kwaliteitsborging

Deelnemers

Er doen maximaal 20 deelnemers aan deze opleiding mee. Elke opleidingsdag wordt door de deelnemer geëvalueerd en beoordeeld. 

Iris partners

De programmaleiding van alle Iris-opleidingen is in handen van twee Iris-partners. 

Alle Iris-partners zijn geselecteerd op kwaliteit en niveau van functioneren in het vakgebied, praktijkervaring én didactische ervaring. Alle partners hebben een passie voor opleiden en zijn (naast Iris Academy) nog steeds op hoog niveau actief in het vakgebied. Hierdoor blijven zij zich ontwikkelen én kunnen zij blijvend hun praktijkervaringen en nieuwe inzichten inbrengen. 

Iris Academy concentreert zich op een beperkt aantal, hoogwaardige opleidingen die de standaard moeten zetten binnen dat deel van het vakgebied. En we leggen de lat hoog! We streven ernaar dat onze opleidingen gemiddeld met tenminste een 8,5 worden beoordeeld, met een NPS van tenminste +30 worden beloond en dat tenminste 85% van alle examenkandidaten in één keer slaagt. 

Data en locatie

Locatie
Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen

Tijden programma
09.00 - 17.00 

Data

Dag 1 en 2* Do en vrij 9 en 10 november
Dag 3 Vrij 15 december
Dag 4 Do 11 januari 2024
Dag 5 Vrij 9 februari 2024
Dag 6 Do 7 maart 2024
Dag 7 Vrij 12 april 2024
Dag 8 en 9* Do en vrij 16 en 17 mei 2024

 

*Tweedaagse inclusief overnachting

 

Inschrijfformulier

Aanvullende informatie om je beter van dienst te kunnen zijn:

Om een level playing field te garanderen voor ale deelnemers, vragen we je om een motivatie te schrijven en op te sturen naar de programmaleiding.

Factuurgegevens
Kies het btw percentage dat op jouw organisatie van toepassing is
Kies hieronder het btw percentage dat van toepassing is op jouw organisatie. Bij vragen kun je contact met ons opnemen via nancy@irisacademy.nl


Het examen bewijst dat jij deze opleiding met goed resultaat hebt gevolgd. Hierdoor heb jij recht op de NIMA PE-punten. Het bedrag van het examen wordt onderaan in het financiële overzicht weergegeven.


Je krijgt 10% korting als je lid bent van:
Titel BTW Bedrag
Opleidingskosten 21% € 3.895,00
Totaal exclusief BTW € 3.895,00
BTW € 817,00
Totaal € 4.712,00