Het juiste doen als niemand kijkt

Integriteit is de heilige graal van leiderschap en cruciaal voor het bouwen en behouden van een sterke reputatie. Handelt jouw (merk)organisatie integer, ook als niemand kijkt? Het is tegenwoordig de grootste uitdaging voor organisaties en merken om te voldoen aan de heersende verwachtingen en waarden en normen, vanuit de omgeving van interne en externe stakeholders. 

Als je deze verwachtingen in kaart brengt, beschik je over een nieuw perspectief en fundamenteel vertrekpunt. In deze opleiding leer je hoe je integriteit internaliseert in jouw bedrijfscultuur, gedrag en gemeenschappelijke vertrekpunten (missie, visie, purpose, waarden en normen).

6 dagen + 1 dag eindpresentaties | NIMA geaccrediteerd 24 PE-punten - certificaat Reputatiemanagement & Integer leiderschap
€ 4.463*
Buitenplaats Doornburgh
*Deze prijs is voor leden van bvA, VIA, Logeion, SWOCC en NIMA, prijs zonder 15% korting is € 5.250
Frank Peters

Ontwikkeld en begeleid door:

Frank Peters
De opleiding Programmaleiding De details Programma
Reserveer mijn plek
Download opleidingsbrochure

De opleiding

Voldoet de opleiding aan jouw behoeften?

Jij wil leren van de besten. “De besten” zijn de mensen die op hoog niveau in de praktijk werkten – en werken. De mensen die tegelijk boven de praktijk kunnen uitstijgen, en hun kennis en inzichten inspirerend overbrengen. Je wil leren van hen, sparren met hen, én hun verwante ervaringsdeskundigen en wetenschappers. Zo kun je je rugzak vullen met theorieën, inzichten, modellen en cases... Om vervolgens aan de slag te gaan!

Aan deze behoeften voldoet Iris in al haar opleidingen. Maar hoe draagt de opleiding “Het juiste doen als niemand kijkt” specifiek bij aan jouw situatie en de problemen waar je tegenaan loopt?

Jouw organisatie krijgt steeds meer te maken met grote druk vanuit de stakeholderomgeving. Jullie worden niet meer beoordeeld op jullie handelingen naar wet- en regelgeving, maar op het voldoen aan de eigen verwachtingen, waarden en normen van de omgeving. 

  • Bestuurders kijken vaak primair, vanuit het eigen perspectief, naar vraagstukken en veel minder vanuit het brede stakeholderperspectief. Hoe kunnen zij hiermee omgaan?
  • Hoe maken we waar waar we voor staan? En hoe laten we aan de omgeving zien dat de hele organisatie zich hier ook daadwerkelijk naar gedraagt?
  • In jouw adviesrol ben jij de adviseur en tegenspreker van de directie of het bestuur. Je zoekt ondersteuning door kennis en ervaring van experts bij het optimaal invullen van deze leidende rol.

Zit jij in een andere situatie, of met andere vragen en wil je weten of deze opleiding daarop aansluit? Neem dan zeker contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Wat levert het jou op?

In de opleiding “Het Juiste Doen als Niemand Kijkt” reiken we handvatten aan vanuit het perspectief van stakeholdermanagement, reputatiemanagement, interne communicatie, communicatie leiderschap, de filosofie en morele besluitvorming.

Dat doen we met zeer ervaren docenten die hun sporen binnen deze vakdisciplines hebben verdiend. Door deze cross-over van reputatie en ethiek krijgt deze opleiding een uniek karakter en biedt daarmee een nieuw perspectief op het communicatie- en marketingvak. Naast de aangereikte theorie zullen we vooral met praktijkcases aan de slag gaan. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht over een moreel dilemma.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor:

  • Managers/directeuren communicatie van bedrijven, organisaties en overheden;
  • Zij die de ambitie hebben om in hiervoor genoemde rollen te gaan opereren;
  • Niveau D van de beroepsprofielen van Logeion;
  • Marketing- en brandmanagers van bedrijven.

Wie verzorgen de opleiding?

“Het Juiste Doen als Niemand kijkt” wordt verzorgd door Frank Peters (Virtus Communications en opleidingsleider), Frank Körver (ex WePublic), Huib Koeleman (Orange Otters), Remko van Broekhoven (filosoof) en Rob van Es (organisatiefilosoof). Zij zijn de ontwerpers, samenstellers en hoofddocenten van deze opleiding en overzien het curriculum. Frank Peters is altijd aanwezig.

Frank Peters, Frank Körver, Huib Koeleman, Remko van Broekhoven en Rob van Es zijn in de onderwerpen die zij behandelen vooraanstaande boegbeelden in de communicatiewereld en filosofie. Zij vervullen ook de rol als strategisch adviseur in de dagelijkse praktijk en dragen hun kennis actief over via onderwijs en het schrijven van publicaties en boeken.

Bekijk het volledige opleidingsprogramma

Programmaleiding

10 03

Frank Peters

Oprichter en eigenaar van VIRTUS Communications

Meer over Frank Peters

Gastdocenten

De details

Literatuur

De boeken ‘Het Juiste Doen als Niemand kijkt’ en ‘Van Winst naar Waarde’ van Frank Peters. De boeken worden op de eerste opleidingsdag overhandigd (inbegrepen in de opleidingsprijs). Eventuele overige artikelen, lesmaterialen en teksten worden ook ter beschikking gesteld.

Kosten

Opleidingskosten

De opleidingsprijs is € 4.725,- inclusief literatuur met een lidmaatschap van jezelf (of van jouw werkgever als die de opleiding betaalt) van NIMA, bvA, VIA, Logeion of SWOCC. Zonder korting zijn de opleidingskosten € 5.250,- inclusief literatuur.

btw

Bedragen zijn exclusief btw. Opleidingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. Voor particulieren is het opleidings- en examengeld volledig vrijgesteld van btw.

Kwaliteitsborging

Deelnemers

Er doen maximaal 12 deelnemers aan deze opleiding mee. Elke opleidingsdag wordt door de deelnemer geëvalueerd en beoordeeld. 

Iris partners

De programmaleiding van alle Iris-opleidingen is in handen van twee Iris-partners. 

Alle Iris-partners zijn geselecteerd op kwaliteit en niveau van functioneren in het vakgebied, praktijkervaring én didactische ervaring. Alle partners hebben een passie voor opleiden en zijn (naast Iris Academy) nog steeds op hoog niveau actief in het vakgebied. Hierdoor blijven zij zich ontwikkelen én kunnen zij blijvend hun praktijkervaringen en nieuwe inzichten inbrengen. 

Iris Academy concentreert zich op een beperkt aantal, hoogwaardige opleidingen die de standaard moeten zetten binnen dat deel van het vakgebied. En we leggen de lat hoog! We streven ernaar dat onze opleidingen gemiddeld met tenminste een 8,5 worden beoordeeld, met een NPS van tenminste +30 worden beloond en dat tenminste 85% van alle examenkandidaten in één keer slaagt.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit in totaal 7 opleidingsdagen en zelfstudie. De cursusdagen vinden plaats binnen een verloop van 4 maanden. In de planning wordt rekening gehouden met schoolvakanties en feestdagen. 

Data en locatie

Locatie
Buitenplaats Doornburgh, Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen

Tijden programma
09.00 - 17.00 

Najaar  
Dag 1 Woe 13 september 2023
Dag 2 Woe 20 september 2023
Dag 3 Do 28 september 2023
Dag 4 Woe 4 oktober 2023
Dag 5 Woe 1 november 2023
Dag 6 Woe 8 november 2023
Dag 7 Woe 15 november 2023

 

Reserveer mijn plek en/of Neem contact met mij op.